In tegenstelling tot chip- en pinbetalingen, waarbij fraude zeldzaam is, bij online verkoop kaartfraude een probleem dat in de kiem moet worden gesmoord. Bij Flipdish hebben we veel controles om kaartfraude te voorkomen.

Een patroon van fraude dat we zien, is het gebruik van buitenlandse kaarten. Als een gebruiker een Brits telefoonnummer heeft maar een niet-Britse kaart in het VK gebruikt, is dit een zeer sterke indicator van fraude. Ons fraudesysteem blokkeert automatisch gebruikers die een kaart toevoegen uit een land dat niet overeenkomt met hun telefoonnummer. Dat wil zeggen, als we een bezoeker uit Frankrijk in het Verenigd Koninkrijk hebben, die hun Franse telefoonnummer/telefoonnummer gebruikt, dan werkt hun Franse kaart prima. Maar als een Britse klant probeert een Franse kaart te gebruiken, wordt hun kaartgebruik geblokkeerd.

Wanneer we een gebruiker blokkeren op verdenking van fraude, ziet deze de melding dat we geen kaartbestellingen kunnen accepteren, met een verzoek om in plaats daarvan met contant geld te betalen. Ze mogen dus nog wel gewoon bestellen, als ze maar contant betalen.

Foutpositieven zijn hierbij onvermijdelijk, maar we kunnen, van geval tot geval, klanten op een witlijst plaatsen, zodat ze toch met een buitenlandse kaart mogen bestellen. Als u een trouwe klant heeft die een buitenlandse kaart probeert te gebruiken, kunt u [email protected] e-mailen en kunnen we de klant op de witlijst zetten.

Uiteraard willen we niet dat legitieme klanten worden geblokkeerd, maar het is beter om een klein aantal legitieme klanten contant te laten betalen dan later geconfronteerd te worden met veel terugboekingen.

Verdacht gebruik

We hebben aanvullende fraudedetectiesystemen, die bestellingen als verdacht aanmerken maar wel toestaan dat ze worden geplaatst. We informeren het verkooppunt op uw Flipdish-afdruk dat de bestelling verdacht is en u kunt beslissen of u de bestelling accepteert of weigert.

Deze fraudecontrole is gebaseerd op het bezorgadres van de bestelling. Als het bezorgadres zich binnen twintig meter van een plaats bevindt waar u in het verleden fraude hebt ervaren, merken we de bestelling aan als verdacht en stellen we voor dat de kaarthouder geverifieerd moet worden. 

Als dit gebeurt, wordt op de bon een bericht gezet zoals hieronder weergegeven.

Did this answer your question?