Als een klant een bestelling plaatst en jouw restaurant deze niet binnen een paar minuten accepteert, belt Flipdish jouw restaurant automatisch op, om je erop te wijzen dat er een bestelling moet worden geaccepteerd. We sturen ook een sms naar de klant om hen te laten weten dat we contact proberen op te nemen met het verkooppunt. Dit is om ervoor te zorgen dat je geen bestellingen misloopt.

Als de bestelling na het telefoontje opnieuw niet wordt geaccepteerd door jouw verkooppunt, wordt deze geweigerd en terugbetaald. 

In dit stadium krijgt de klant bericht dat de bestelling is afgewezen. We doen dit zodat jouw klanten geen bestellingen plaatsen waarvan ze verwachten dat het eten zal worden bezorgd of bij het afhalen klaar zal zijn terwijl daarvan geen sprake is. 

Als een bestelling door het verkooppunt is geweigerd, wordt het bedrag automatisch op de kaart van de klant teruggestort en er hoeft geen actie te worden ondernomen. 

De tijdsperiode is instelbaar maar staat standaard ingesteld op vier minuten voordat we het restaurant waarschuwen en op 13 minuten voordat de bestelling wordt geweigerd.

Did this answer your question?