Wanneer word ik betaald? 

Betalingen worden eenmaal per week verzonden via een bankoverschrijving. Betalingen worden op maandag verstuurd, tenzij ze op een Ierse feestdag vallen, dan worden ze op dinsdag verstuurd. Houd er rekening mee dat het, afhankelijk van uw bank, 5-10 werkdagen kan duren voordat betalingen op uw rekening staan. 

We doen altijd ons best om betalingen vroeg in de week uit te voeren, maar soms zijn er helaas zaken waar wij geen invloed op hebben. Daarom staat in uw Flipdish-contract dat Flipdish binnen 5 werkdagen na de verkoopperiode een geldstorting op de bankrekening van het Restaurant initieert.

Flipdish brengt voor het verzenden van bankoverschrijvingen binnen de eurozone geen kosten in rekening, maar uw bank kan kosten in rekening brengen voor het ontvangen van geld. Bankoverschrijvingen buiten de eurozone zijn gratis voor bedragen van boven de €100/£100. 

Voor klanten buiten de eurozone wordt de betaling vastgehouden tot het saldo van de Flipdish-rekening £30 (of het equivalent in lokale valuta) heeft bereikt, met overschrijvingskosten van € 3,50 voor het restaurant per transactie. U kunt ervoor kiezen betalingen te laten vasthouden tot u een saldo van £100 heeft bereikt (of het equivalent in lokale valuta), waarna de overschrijving kosteloos zal plaatsvinden.

Als u een verwachte betaling niet heeft ontvangen, controleer dan of op uw account de juiste bankrekeninggegevens staan weergegeven.

Naar welke naam moet ik zoeken op mijn bankafschrift?

Als het goed is komt de betaling van "Flipdish" of "Prandium Ltd".

Hoeveel krijg ik betaald? 

Van elke bankoverschrijving die u ontvangt, vind u de details in uw Flipdish-account, inclusief terugbetalingen, terugboekingen, in rekening gebrachte kosten, activeringskosten, etcetera. Lees hier meer

Ik wil mijn bankgegevens wijzigen

Als uw bankrekening veranderd moet worden, neem dan contact met ons op via [email protected] met uw bankgegevens. Hier verder lezen

Hoeveel zijn mijn kosten?

Details van uw kosten staan op pagina 1 van uw contract, dat u van uw Flipdish-verkoopmedewerker heeft gekregen. Kosten zijn exclusief alle toepasselijke btw-tarieven. Uw Flipdish-facturen zijn beschikbaar om op elk gewenst moment rechtstreeks van uw Flipdish-portal te downloaden. Hier verder lezen

Waarom ben ik niet betaald?

Hebben wij uw bankgegevens gekregen? Heeft u vooraf uw activeringskosten betaald? Is uw verkoopsaldo de £30 al gepasseerd (VK-klanten)?

Voor vragen over betalingen kunt u ons een e-mail sturen via [email protected], dan helpen we u graag verder.

Did this answer your question?