Flipdish stuurt een SMS naar klanten om hun bestelling te bevestigen en om actiecodes te verzenden. Waarom? 98% van de mensen lezen SMSjes tegenover 20% die hun e-mail checken.

Ons SMS systeem is zeer betrouwbaar, in meer dan 99% van de gevallen komen SMSjes aan. 

Helaas spelen er soms factoren mee waar wij geen invloed op hebben. Hierdoor komen SMSjes soms niet aan bij de klant. Voorbeelden hiervan zijn een uitgevallen mobiel netwerk of een slecht ontvangstsignaal op de telefoon van de klant.

Als jouw klanten geen SMS hebben ontvangen, vraag ze dan om hun telefoon uit te schakelen en opnieuw aan te zetten. Dit lost het probleem in de meeste gevallen op.

Is dit niet het geval voor jouw klant? Neem dan contact op met ons klantenservice team via [email protected] en geef ons het telefoonnummer van de klant en een beschrijving van het probleem.

Factoren die de bezorgbaarheid van SMSjes kunnen beinvloeden:

  1. Routing
  2. Ongeldige telefoonnummers
  3. De telefoon staat uit/reageert niet

Routing

SMSjes worden soms niet direct naar de telefoon van de klant verstuurd. Als de netwerkprovider geen automatische rerouting service verstrekt, kan het bezorgen van de SMS fout gaan. Dit kan ervoor zorgen dat het SMSje nooit bij de klant aankomt.

De meeste mobiele netwerken werken samen om ervoor te zorgen dat SMSjes direct naar de telefoon van de klant worden gestuurd. Helaas wordt dit niet altijd gegarandeerd. Dit is een veel voorkomende reden voor onbezorgde SMSjes.

Ongeldige telefoonnummers

Dit is de meest voorkomende reden dat SMSjes niet aankomen. Als een SMS naar een ongeldig nummer wordt gestuurd, wordt deze niet afgeleverd. Dit is net als het veerkeerd invullen van een e-mail adres en verwachten dat de mail toch op zijn bestemming aankomt.

De telefoon staat uit/reageert niet

Het zelfde gebeurt wanneer een telefoon uit staat of niet reageert. De SMS kan dan niet worden ontvangen.

Did this answer your question?