Jij wilt zo min mogelijk online bestellingen weigeren. Waarom? Wanneer jij dit doet betekent het meer geld voor jou en een betere ervaring voor jouw klanten.

Wat te doen als ...

Te Druk
Jouw eigen online bestellingen zijn winstgevender dan traditionele of voedsel portaal bestellingen. Dus als dingen te gek worden, zet dan je duurdere 3e partij bestelsysteem uit of neem de telefoon van de haak! Klinkt het niet logisch dat je prioriteit geeft aan de bestellingen die je het meeste geld opleveren?
Of accepteer tijdens de piekuren de bestelling van jouw printer met een langere wachttijd van de klant. Jouw klant heeft al zijn grootste beslissing genomen, namelijk om eten bij jou te bestellen, dus de meesten zullen graag wachten in plaats van een nieuwe bestelling te starten, misschien van een van jouw concurrenten!

Eten Niet Beschikbaar
Soms raken dingen op, het gebeurt! Het Flipdish Customer Support Team kan je helpen bij het verbergen van menu-items die niet op voorraad zijn.
Je kan ook ontbrekende menu-items zelf verbergen binnen de Flipdish-portal. Lees hier meer. Neem contact op met onze klantenservice op [email protected] om deze toegang aan te vragen.

Kan Niet Bezorgd Worden
Neem contact op met ons klantenserviceteam op [email protected] als je tijdelijk bezorgingen wilt uitschakelen.


Heb jij de bestelling al geaccepteerd?
Bel de klant en vraag of je hem een alternatief kunt bieden, de meesten zullen het ermee eens zijn.

Hulp nodig? Neem contact op met onze klantenservice op [email protected] voor hulp.

Did this answer your question?