De bestelling van mijn klant (betaald per kaart) is geannuleerd, maar de klant geeft aan dat er geen geld is teruggestort?

Tijdlijn voor terugbetalingen

Na aanvraag wordt de kaart terugbetaling onmiddellijk van Flipdish naar de bank van jouw klant verzonden. Deze terugbetaling kan tot 10 werkdagen duren totdat deze op de kaart van de klant is aangekomen. Dit varieert, afhankelijk van de bank van de klant.
Als een bestelling door de winkel wordt geweigerd, wordt de klant automatisch terugbetaald en hoeft er geen actie te worden ondernomen.

Betaling terugboeking

Als een bestelling wordt geweigerd kort nadat de betaling is gedaan, kan deze worden verwerkt als een terugboeking en niet als een teruggave. Meestal gebeurt een terugboeking wanneer terugbetaling wordt gevraagd binnen enkele uren na de betaling zelf.

Kort gezegd betekent dit dat de oorspronkelijke last van het bankafschrift van de klant zou 'verwijderen' alsof het nooit gebeurd was, in plaats van dat het op een later tijdstip werd teruggeboekt. Het tegoed hiervoor wordt niet weergegeven als een afzonderlijk regelitem op uw bankafschrift.

Afhankelijk van de bank kan de last nog steeds op het overzicht worden weergegeven, maar de balans zelf zou worden aangepast.

Als dit gebeurt, raden we u aan onze klantenservice te e-mailen op [email protected] om een STAN-nummer (System Trace Audit Number) op te vragen bij de betaalprovider van Flipdish. Je kan dan het STAN-nummer als bewijs van terugbetaling aan jouw klant verstrekken, die vervolgens met zijn bank kan contact op kan nemen wanneer zij vervolgvragen hebben.

Idealiter moeten alle verzoeken om terugbetaling schriftelijk per e-mail worden ontvangen op [email protected]

Let op: we kunnen alleen bestellingen op uw verzoek restitueren. Verzoeken om restitutie door jouw klanten (dat wil zeggen de eindklant) worden teruggestuurd naar de betreffende winkel.

Gerelateerd artikel: hoe je een teruggave kunt verzenden

Did this answer your question?