Flipdish heeft een zeer flexibel en volledig uitgerust voucher- / kortingsysteem.

U kunt vouchers maken, bewerken en bekijken via de portal.

Er zijn 5 soorten vouchers die u kunt aanmaken via uw Flipdish Portal.

• Percentage kortingsvoucher. Bijvoorbeeld: 20% korting.
  • Forfaitaire kortingsvoucher. Bijvoorbeeld: €5,- korting.
  • Creditnota voucher. Bijvoorbeeld: een tegoedbon van €50,-.
  • Voeg-een-artikel-toe-voucher. Bijvoorbeeld: een gratis brownie bij bestellingen van meer dan €20,-.* (*Neem contact op met Flipdish via [email protected] om deze voucher in te stellen).
  • Gratis bezorgvoucher. Bijvoorbeeld: gratis bezorging bij bestellingen van meer dan €20,-.* (*Neem contact op met Flipdish via [email protected] om deze vouchter in te stellen).

Voor alle kortingsvouchers kan worden ingesteld dat:

• Deze automatisch worden toegepast of handmatig door de klant moeten worden ingevoerd. Wordt automatisch toegepast of handmatig ingevoerd door de klant.
  • Een minimumbesteding vereist is.
  • Deze alleen geldig is bij eerste bestelling van de klant.
  • Deze slechts één keer per klant geldig is.
  • Deze eenmalig geldig of juist herbruikbaar is.
  • Deze alleen voor contante bestellingen, kaartbestellingen, of juist voor beide geldig is.
  • Deze alleen voor afhaalbestellingen, bezorgbestellingen, of juist voor beide geldig is.
  • Deze nooit verloopt of juist op een door u ingestelde datum vervalt.
  • Deze inclusief of exclusief bezorgkosten geldt.

Hoe u een nieuwe voucher in kunt stellen

Percentage kortingsvoucher

Hieronder laten we u zien hoe u een tegoedbon creëert die klanten 10% korting geeft op bestellingen als deze een kortingscode invoert binnen een bepaalde periode. Bijvoorbeeld: 10% korting op elke bestelling met code XMAS, geldig tot 15 december.

Klik op de blauwe knop ‘Nieuwe voucher’ rechtsbovenin de pagina.

[LET OP: gebruik niet het dropdownmenu om uw voucher te maken - gebruik de blauwe knop 'Nieuwe voucher' rechtsbovenin het scherm].

Hiermee wordt automatisch een nieuwe voucher gemaakt, die u vervolgens kunt bewerken.

Standaard maakt het systeem van de voucher een percentage kortingsvoucher. Het standaard kortingspercentage is 20%.

Om de kortingspercentage te bewerken, klikt u op het %-nummer en voert u uw nieuwe waarde in. Vervolgens klikt u op het blauwe vinkje om uw wijzigingen op te slaan.

Het vouchertype + de korting zouden nu moeten verschijnen zoals hieronder:

U hoeft ‘Subtype’ niet te bewerken.

Bewerk de code naar de code die uw klanten moeten invoeren/zien en klik op het blauwe vinkje om op te slaan.

In dit geval zullen we de code updaten naar ‘XMAS’.

Deze code moet voor klanten makkelijk te onthouden en in te voeren  zijn.

Bewerk vervolgens de beschrijving, meestal vermeldt u hierin het kortingspercentage. Als u de voucher aan uw POS- of een ander systeem moet koppelen, vermeld het referentienummer dan hier.

In dit scenario voeren we de beschrijving ‘10% KORTING’ in.

De code en beschrijving u hier invoert, is wat klanten op de afrekenpagina te zien krijgen. Het moet dus beschrijvend, maar niet te lang zijn.

Klik op de grijze +knop om de details van de voucher te bewerken.

Alles in blauwe tekst met een onderstreepte stippellijn is bewerkbaar (9 bewerkbare opties).

De 9 opties die u kunt bewerken:

1. Kies voor welk restaurant de voucher van toepassing is. Als u slechts één restaurant heeft, hoeft u niets te doen. Als u meerdere restaurants of een keten beheert, moet u aangeven voor welke restaurants de voucher geldt. Bekijk hier gedetailleerde instructies over hoe u dat kunt doen.
  2. Bepaal hoe de klant de code kan gebruiken. Uw opties zijn: eenmaal per klant (standaard), slechts eenmaal, eenmaal per klant en alleen bij hun eerste bestelling of bij elke bestelling.
  3. Bepaal of u de voucher door de klant wilt laten invoeren (standaard) of automatisch wilt toepassen.
  4. U kunt desgewenst een minimale bestelwaarde instellen (standaard €0,00).
  5. Kies of de voucher geldig is voor afhalen, bezorgen of beide (standaard).
  6. Kies of de vouchers kan worden gebruikt voor contante- of kaartbestellingen, of beide (standaard).
  7. Selecteer de geldigheidsperiode van uw voucher. Standaard is geldig vanaf vandaag, zonder vervaldatum. U moet uw vervaldatum instellen op 1 dag na de datum die u aan uw klanten geeft. In dit voorbeeld stellen we de vervaldatum in op 16 december.
  8. Is de voucher van toepassing op bezorgkosten? Standaard is niet van toepassing op de bezorgkosten.
  9. AutoApplyOrder, hiermee kunt u de prioriteit van de voucher instellen. Het laagste getal krijgt prioriteit.

In dit scenario hoeven we alleen de code te bewerken die voor alle bestellingen moet worden gebruikt en moet de vervaldatum op 16 december worden ingesteld.

Uw voucher is nu klaar voor gebruik door uw klanten!

Forfaitaire kortingsvoucher

Hieronder laten we u zien hoe u een tegoedbon maakt die klanten automatisch €5,- korting geeft op bestellingen van meer dan €50,-.

Klik op de blauwe knop ‘Nieuwe voucher’ rechtsbovenin de pagina.

Hiermee wordt een nieuwe voucher gemaakt met een aantal standaardinstellingen, die u vervolgens kunt bewerken. Uw nieuw gecreëerde voucher verschijnt als eerste in de lijst met vouchers op de pagina.

Vervolgens moet u de voucher markeren als forfaitaire kortingsvoucher.

Als u het type voucher wilt wijzigen, klikt u op Kortingspercentage. Er verschijnt nu een vervolgkeuzemenu. Kies de tweede optie Forfaitaire korting en klik op het blauwe vinkje om op te slaan.

Werk de waarde bij tot het bedrag van de korting die u wilt geven en klik op het blauwe vinkje om op te slaan. In dit geval is de waarde €5,-.

Het vouchertype + de korting zouden nu moeten verschijnen zoals hieronder.

U hoeft ‘Subtype’ niet te bewerken.

Bewerk de code naar de code die uw klanten moeten invoeren/zien en klik op het blauwe vinkje om op te slaan. De code moet voor klanten makkelijk te onthouden en in te voeren  zijn.

Bewerk vervolgens de beschrijving, meestal vermeldt u hierin de korting. In dit voorbeeld zou u de code "BESTEED50" en de beschrijving van de voucherbeschrijving "€5 KORTING" kunnen gebruiken.

De code en beschrijving u hier invoert, is wat klanten op de afrekenpagina te zien krijgen. Het moet dus beschrijvend, maar niet te lang zijn.

Klik op de grijze +knop om de details van de voucher te bewerken.

Alles in blauwe tekst met een onderstreepte stippellijn is bewerkbaar (9 bewerkbare opties).

De 9 opties die u kunt bewerken:

1. Kies voor welk restaurant de voucher van toepassing is. Als u slechts één restaurant heeft, hoeft u niets te doen. Als u meerdere restaurants of een keten beheert, moet u aangeven voor welke restaurants de voucher geldt. Bekijk hier gedetailleerde instructies over hoe u dat kunt doen.
  2. Bepaal hoe de klant de code kan gebruiken. Uw opties zijn: eenmaal per klant (standaard), slechts eenmaal, eenmaal per klant en alleen bij hun eerste bestelling of bij elke bestelling.
  3. Bepaal of u de voucher door de klant wilt laten invoeren (standaard) of automatisch wilt toepassen.
  4. U kunt desgewenst een minimale bestelwaarde instellen (standaard €0,00).
  5. Kies of de voucher geldig is voor afhalen, bezorgen of beide (standaard).
  6. Kies of de vouchers kan worden gebruikt voor contante- of kaartbestellingen, of beide (standaard).
  7. Selecteer de geldigheidsperiode van uw voucher. Standaard is geldig vanaf vandaag, zonder vervaldatum. U moet uw vervaldatum instellen op 1 dag na de datum die u aan uw klanten geeft.
  8. Is de voucher van toepassing op bezorgkosten? Standaard is niet van toepassing op de bezorgkosten.
  9. AutoApplyOrder, hiermee kunt u de prioriteit van de voucher instellen. Het laagste getal krijgt prioriteit.

In dit scenario maken we een code die automatisch wordt toegepast op bestellingen van boven de €50,-.

Uw voucher is nu klaar voor gebruik door uw klanten!

Creditnota voucher

Hieronder laten we u zien hoe u een voucher van €20,- kunt maken die klanten kunnen gebruiken of delen als een cadeaubon.

Klik op de blauwe knop ‘Nieuwe voucher’ rechtsbovenin de pagina.

Hiermee wordt een nieuwe voucher gemaakt met een aantal standaardinstellingen, die u vervolgens kunt bewerken. Uw nieuw gecreëerde voucher verschijnt als eerste in de lijst met vouchers op de pagina.

Vervolgens moet u de voucher instellen als creditnota voucher.

Als u het type voucher wilt wijzigen, klikt u op Kortingspercentage. Er verschijnt nu een vervolgkeuzemenu. Kies de derde optie Creditnota en klik op het blauwe vinkje om op te slaan.

Werk de waarde bij tot het bedrag van de korting die u wilt geven en klik op het blauwe vinkje om op te slaan. In dit geval is de waarde € 20,-.

Het vouchertype + de korting zouden nu moeten verschijnen zoals hieronder.

U hoeft ‘Subtype’ niet te bewerken.

Bewerk de code naar de code die uw klanten moeten invoeren/zien en klik op het blauwe vinkje om op te slaan.

Werk de beschrijving van de voucher bij naar CADEAUBON.

Klik op de grijze +knop om de details van de voucher te bewerken.

Alles in blauwe tekst met een onderstreepte stippellijn is bewerkbaar (9 bewerkbare opties).

De 9 opties die u kunt bewerken:

1. Kies voor welk restaurant de voucher van toepassing is. Als u slechts één restaurant heeft, hoeft u niets te doen. Als u meerdere restaurants of een keten beheert, moet u aangeven voor welke restaurants de voucher geldt. Bekijk hier gedetailleerde instructies over hoe u dat kunt doen.
  2. Bepaal hoe de klant de code kan gebruiken. Uw opties zijn: eenmaal per klant (standaard), slechts eenmaal, eenmaal per klant en alleen bij hun eerste bestelling of bij elke bestelling.
  3. Bepaal of u de voucher door de klant wilt laten invoeren (standaard) of automatisch wilt toepassen.
  4. U kunt desgewenst een minimale bestelwaarde instellen (standaard €0,00).
  5. Kies of de voucher geldig is voor afhalen, bezorgen of beide (standaard).
  6. Kies of de vouchers kan worden gebruikt voor contante- of kaartbestellingen, of beide (standaard).
  7. Selecteer de geldigheidsperiode van uw voucher. Standaard is geldig vanaf vandaag, zonder vervaldatum. U moet uw vervaldatum instellen op 1 dag na de datum die u aan uw klanten geeft.
  8. Is de voucher van toepassing op bezorgkosten? Standaard is niet van toepassing op de bezorgkosten.
  9. AutoApplyOrder, hiermee kunt u de prioriteit van de voucher instellen. Het laagste getal krijgt prioriteit.

In dit scenario moeten we de code zo bewerken dat deze van toepassing is op elke bestelling, zodat de klant de cadeaubon voor meerdere bestellingen kan inzetten.

Uw voucher is nu klaar voor gebruik door uw klanten!

Voeg-een-artikel-toe-voucher

Neem contact op met [email protected] als u een “voeg-een-artikel-toe-voucher’ wilt instellen. Alle andere vouchertypen kunnen worden ingesteld via uw Flipdish-portal.

Neem contact op met [email protected] voor vragen over het instellen vouchers.